Přáli byste si pohodu pro sebe i své miminko v prvních měsících společného života?

Zažíváte nepříjemné situace, kdy vaše miminko propadává v pláč? Trápí vás, když máte pocit, že jej nedovedete utišit? Připadají vám tyto chvíle nekonečné a cítite, že už vám ,,docházejí nervy?"

Když jsem opakovaně držela v náruči svého prvorozeného syna, který plakal a kroutil sebou, byla jsem nezradná. Jediné mé přání bylo, aby to už skončilo. Mrzelo mě, že má bolesti a vyčitala jsem si, že jsem asi udělala někde chybu. Zase.

Nechtěla jsem to zažívat. 

Začala jsem tedy shánět informace a zkoušet, co by nám oběma pomohlo. Protože moje psychická pohoda byla stejně důležitá jako pohoda jeho trávení. Díky uzpůsobení každodenní péče jsem už nikdy neprožila štafety probdělých nocí a šíleného období tzv. tříměsíční koliky.

Pokud se potýkáte s bolestmi bříška u svého miminka, tak už jistě víte, že takové chvíle bývají náročné. Může pro vás být těžké udržet si nadhled a neztrácet trpělivost. Přesto toho můžete dosáhnout.

Jako maminka moc dobře znám:

  • ten nepříjemný pocit, že nedovedu utišit svoje plačtivé miminko,
  • tlaky okolí, když se všichni kolem tváří, že mají pohodové mateřství a mě to pořád nějak drhne,
  • ostýchavost a stud, protože něco nevím,
  • nesmělost požádat o pomoc, vždyť to přeci musím zvládnout sama.

Čtyřnásobnou maminkou jsem se stala během necelých šesti let. Díky tomu jsem si skutečně vryla pod kůži, jaký je život s malinkými dětmi. Během té doby jsem z něj vpodstatě nevystoupila. S každým novým členem naší rodiny přišly i nové situace. Pokaždé však bylo znát, že jsem mnohem více v klidu a čerpám z předchozích zkušeností.

Vidím, jak moc pomáhá vzájemné sdílení a empatie. Zvlášť v tak náročné životní roli jakou jen mateřství může být. 

Zajímá vás:

  • jak správně své miminko chovat a polohovat?
    Nalezněte zde vhodné polohy pro novorozence a nejmenší kojence, které jsou doporučovány s ohledem na správný psychomotorický vývoj dítěte.
  • jak aktivně miminku ulevit od bolesti?
    Zjistěte, jak vám může pomoci teplo a jaký druh masáže je pro oblast bříška nejvhodnější včetně správné volby masážního oleje.
  • jak utišit plačtivé miminko?
    Získejte konkrétní postupy a informace k tomu, abyste uspokojily základní vrozené potřeby svého miminka.
  • výčet vhodných poloh pro odříhnutí miminka?
    Naučte se několik variant, jak nabídnout děťátku vhodnou polohu k odříhnutí. Opět s ohledem na věk dítěte a jeho správný psychomotorický vývoj.
  • bezplenková komunikační metoda?
    Záležitost jen pro eko, bio, křovákové maminky? Ale kdepak! Přesvědčte se, že metoda opravdu funguje.

Pokud jste si na některou z otázek odpověděli ANO, je e-book právě pro vás!

Představte si...

že zvládáte vypjaté situace s mnohem větší pohodou, protože znáte příčiny bolavého bříška svého miminka. Rozumíte jeho vrozeným potřebám a dovedete je vyslyšet. Nestresujete se, jaká bude další noc, protože již víte, jak miminku ulevit.

Je krásné držet své miminko v náručí a zároveň si v sobě nést pocit, že jste to zvládli. Že jste jako rodiče postoupili o další stupínek výš. Že jste zkrátka dobří!

Reference

,,Zpracování e-booku je moc hezké, veselé a barevné. Četl se mi opravdu dobře. Oceňuju, že je v e-booku zmíněna i BKM (bezplenková komunikační metoda). Určitě má potenciál pomoci maminkám, všechno je hezky shrnuté. Z jídelníčku třeba nějaké recepty za 6 měsíců vyzkouším. ;)"
Markéta Hasoňováwww.rehabe.cz
,,Celkově se mi e-book četl dobře. Informace jsou dobře popsané, srozumitelně pro všechny, které téma zajímá anebo trápí. Důležité věci jsou vypíchnuté. Myslím, že e-book může být přínosem pro maminky, které neví, co se děje a rády by zjistily něco více o svých miminkách. A jak to celé třeba řešit i jinak, než to radí o generaci starší maminky nebo babičky. Osobně jsem zvyklá na klasickou kuchyni, ale tuším, že i malá změna podle jídelníčku by mohla pomoci i zbytečným poporodním kilům. “
Barbora Dudkovámaminka na mateřské
,,Zpracování se mi líbí, je to stručné a ne zdlouhavé. Určitě by mi pomohlo mít všechno na jednom místě a přečíst si to už v porodnici. E-book je stručná příručka. Nemusím ztrácet čas hledáním na netu a v diskuzích. Recepty mi přijdou fajn, já jsem měla pocit, že vlastně během kojení nesmím skoro nic jíst. Myslím, že takhle by se jíst mělo.“
Michaela Kacerovskámaminka na mateřské

Co se díky e-booku naučíte?

  • Pochopíte, jaké jsou možné příčiny dětské koliky.
  • Dostanete podrobné vysvětlení, jak miminku ulevit, když ho trápí bolestivé bříško.
  • Dozvíte se, jakými způsoby je možné celé situaci předejít.
  • Přečtete si o důležitosti psychické hygieny rodiče.
  • Získáte praktické tipy v inspirativním jídelníčku.

Nahlédněte dovnitř e-booku

Pokud se pro e-book rozhodnete, získáte navíc jako dárek

JÍDELNÍČEK MÁMY V HÁJÍCH

Připravila jsem pro vás speciální jídelníček. V období kojení jsem takový vždy hledala, ale nenašla. Tak jsem ho nakonec vytvořila sama. A nyní vám jej nabízím jako inspiraci. Součástí jídelníčku jsou snídaně, obědové polévky a věčeře na celý týden. Navíc získáte nápady na svačiny a druhé večeře pro celou rodinu. 

Po kliknutí na tlačítko „DOTAZ K E-BOOKU“  vyplňte kontaktní formulář. A těšte se na přísun informací, díky kterým budete moci získat nadhled a přinést tak větší pohodu pro sebe i své miminko.